Artistihaastattelussa Duo Anni & Lumi

annijalumi_gikker_postaus.png

Duo Anni & Lumi

Moikka Anni ja Lumi! Teidän duo palkittiin vuoden Gikker-artistina, onneksi olkoon! Millainen vuosi on esiintymisten suhteen ollut?

Moikka ja kiitos! Esiintymisten suhteen tämä vuosi oli meidän duon tähän mennessä aktiivisin, ja monella tapaa kokeiluntäyteinen. Epävakaan koronatilanteen vuoksi jouduttiin jossain määrin ehkä enemmän metsästämään keikkoja, mutta toisaalta esiintymismahdollisuuksia kyllä löytyi, kun käytti vähän luovuutta. Tänä kesänä me esimerkiksi päätettiin hieman soveltaa laittamalla katusoitto-setuppi pystyyn Joensuun torin kulmalle ja viihdytettiin siellä ohikulkevia ihmisiä useampana päivänä. Ei sillä varsinaisesti rikastumaan päässyt, mutta oli ilahduttavaa huomata, että puskaradion ja kasvavan somepöhinän myötä keikkakyselyjä alkoi pikkuhiljaa tipahdella enemmänkin. Erityisesti kulunut kesä olikin meille keikkojen suhteen otollista aikaa, kun oltiin molemmat lomalla opiskeluhommista ja sitä myöten vapaana tarttumaan kaikkiin mahdollisuuksiin. Tehtiin kiitollisena keikkoja ja nautittiin (ja välillä hikoiltiin) lämpimästä musakesästä.

Hienoa kuulla, että keikkoja on riittänyt! Jäikö jotain erityisiä juttuja mieleen?

Villiklubin keikka Kerubin Kellarissa oli meille sellainen, joka jäi erityisen positiivisella tavalla mieleen. Oli hienoa ja samalla vähän jännittävääkin olla ensimmäistä kertaa esiintymässä livestriimatulla keikalla. Studiovalot, livelähetyksen alun lähtölaskenta ja monikamerakuvaus toivat ihan uutta maustetta esiintymiseen – fiilis oli kuin jollain isommallakin poppistaralla. Liveyleisön rajoitetusta määrästä huolimatta paikalla olijoilla vaikutti olevan sitäkin parempi meininki, joka tarttui meihinkin ja vei pois jännityksen. Kyseisellä keikalla soitettiin toivebiisejä Karjalan Heilistä Lady Gagaan, mikä oli jotenkin tosi hauskaa ja virkistävää. Me ollaankin kiitollisia siitä, että meille tarjoutui mahdollisuus päästä Gikkerin kautta tuon tapahtuman artistivieraaksi.

Huippua kuulla! Meininkihän Villiklubilla oli aivan loistava! Minkälaisin ajatuksin lähdette tähän vuoteen?

Tähän vuoteen lähdetään odottavaisilla ja toiveikkailla fiiliksillä. Kevätlukukaudeksi Anni lähtee vaihto-opiskelemaan lämpimämmille laitumille, mutta etäyhteyden ansiosta saadaan treenikunto pidettyä yllä pidemmänkin välimatkan takaa. Kesällä olisi sitten taas tarkoituksena painaa keikkaa senkin edestä, joten ei muuta kuin kyselyjä tulemaan!