Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

Miten voin liittyä Gikkeriin?

Voit rekisteröityä Gikkerin käyttäjäksi osoitteessa www.gikker.fi. Esiintyjänä pääset rekisteröitymisen jälkeen luomaan itsellesi esiintyjäprofiilin. 

 

Kuka voi rekisteröityä Gikkeriin esiintyjäksi?

Gikker on avoin palvelualusta kaikenlaisille esiintyjille. Esiintyjä voi olla yritys, toiminimi, yhdistys tai yksityishenkilö.

 

Voiko esiintyjäprofiilia jakaa sosiaalisessa mediassa?

Kyllä voi. Gikkerin esiintyjäprofiilia voi vapaasti jakaa somekanavien julkaisuissa ja profiilia voi käyttää myös esiintyjän kotisivuna.

 

Mikä on tilaajaprofiili?

Tilaaja luo itselleen esiintymispalvelua varatessa tilaajaprofiilin, jolla hän pääsee käyttämään tilaajan palveluja. Tilaajaksi voi rekisteröityä myös ilman esiintymispalvelun tilausta.

 

Kuinka paljon Gikkeriin liittyminen maksaa?

Liittyminen on ilmaista vuoden 2022 loppuun saakka. Gikker-palvelun normaali vuosimaksu on 49,90 €.

 

Mitä maksuja Gikker-palvelussa on esiintyjälle?

Gikker-palvelussa on esiintyjälle vuosimaksu ja palvelumaksu, ja tilaajalle toimitusmaksu 10 € (sis. alv 24%).

 

Mikä on Gikkerin palvelumaksu?

Gikker-palvelun laskutuksesta vastaa Suomen Keikkalasku (2883508-5). Suomen Keikkalaskun palvelumaksut ovat kiinteähintaiset 5€ (max 100 euron laskutus) ja 10 € (yli 100 euron laskutus).

 

Kuka maksaa palvelumaksun?

Palvelumaksu veloitetaan esiintyjältä laskutuksen yhteydessä. 

 

Maksaako Gikker-palvelun käyttö tilaajalle?

Tilaaja maksaa vahvistetun esiintymispalvelun hinnan esiintyjälle. Tilaajan laskulle lisätään 10 euron toimitusmaksu.

 

Voiko varatun esiintymisen peruuttaa?

Esiintymisen peruutusehdot sekä esiintyjälle että tilaajalle löytyvät palvelun käyttöehdoista.

 

Pitääkö esiintyjällä olla y-tunnus, jotta voi toimia Gikker-palvelun kautta?

Ei tarvitse. Palveluun voi liittyä myös yksityishenkilö.

 

Mikä on laskutuspalvelu?

Suomen Keikkalasku hoitaa esiintymispalvelun laskutuksen ja esiintyjien palkanmaksun, verovelvoitteet ja muut pakolliset työnantajamaksut. 

 

Saako tilaaja maksetusta esiintymisestä kuitin?

Kyllä. Tilaaja saa kuitin, jossa myyjänä on Suomen Keikkalasku. Tilaaja saa lisäksi varausvahvistuksen, jossa on sovitun esiintymispalvelun tiedot.

 

Miten esiintyjä saa palkkion?

Suomen Keikkalasku maksaa esiintyjälle palkkion palkkana ja huolehtii ennakonpidätyksestä ja pakollisista työnantajamaksuista. Jos esiintyjä on yritys, se toimii ns. läpilaskuttajana.

 

Näkeekö tilaaja kaikkien esiintyjien hinnat?

Kyllä. Tilaaja näkee esiintyjien hinnat ja voi vertailla niitä. Esiintyjällä voi olla eri hinnat eri pituisille ja eri tyylisille (esim. akustinen esitys) esityksille.

 

Lisätäänkö tilaajalle näkyvään hintaan muita kuluja?

Esiintymispalvelun hinta sisältää kaikki kulut. Tilaajalle lisätään ainoastaan laskun toimitusmaksu.

 

Miten esiintyminen maksetaan?

Esiintyjän vahvistettua varauspyynnön tilaaja saa laskun. Laskun päivämäärä on sovitun esiintymisen päivämäärä ja maksuehtona 7 päivää. 

 

Meneekö esiintymispalvelun maksu heti verkkomaksun jälkeen esiintyjälle?

Ei. Maksu menee laskutuspalveluna toimivalle Suomen Keikkalaskulle, josta esiintyjän osuus palkkiosta maksetaan esiintyjälle aikaisintaan neljäntenä arkipäivänä esiintymisen jälkeen.

 

Voiko esiintyjään olla yhteydessä varaustilanteessa?

Esiintyjälle voi esittää lisäkysymyksiä varauspyynnön yhteydessä. Palvelu sisältää viestiominaisuuden ja tilaaja voi rekisteröityneenä ja sisäänkirjautuneena olla yhteydessä esiintyjään viestipalvelun kautta.

 

Maksaako esiintyjä arvonlisäveroa?

Esiintymispalvelu on lähtökohtaisesti arvonlisäverotonta. Jos yrityksenä toimiva esiintyjä on ilmoittautunut arvonlisäverovelvolliseksi, niin hän maksaa arvonlisäveroa 10 % esiintymispalvelun kokonaishinnasta. Tällöin esiintyjä laskuttaa Suomen Keikkalaskulta osuutensa esiintymispalvelun hinnasta laskulla, jossa osuus sisältää 10 % arvonlisäveron. 

 

Voiko yhdessä laskutuksessa olla useampi laskuttaja?

Kyllä voi. Laskutuslomakkelle voi lisätä useampia laskuttajia. Lomakeen mukana toimitetaan laskuttajien verokortit tai ilmoitetaan laskuttajan y-tunnus. Esiintyjän osuus palkkiosta jaetaan laskuttajien kesken.

 

Olen sopinut keikan muualla. Voinko laskuttaa sen Gikkerissä?

Kyllä voit. Esiintyjä voi avata tyhjän laskutuslomakkeen artistiprofiilissaan ja täyttää itse laskutuksen tiedot. Tämän jälkeen laskutusprosessi etenee normaalisti ja sovittu keikka päivittyy esiintyjän varauskalenteriin.