Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

Miten voin liittyä Gikkeriin?

Voit rekisteröityä Gikkerin käyttäjäksi osoitteessa www.gikker.fi. Esiintyjänä pääset rekisteröitymisen jälkeen luomaan itsellesi esiintyjäprofiilin. 

 

Kuka voi rekisteröityä Gikkeriin esiintyjäksi?

Gikker on avoin palvelualusta kaikenlaisille esiintyjille. Esiintyjä voi olla yritys, toiminimi, yhdistys tai yksityishenkilö.

 

Voiko esiintyjäprofiilia jakaa sosiaalisessa mediassa?

Kyllä voi. Gikkerin esiintyjäprofiilia voi vapaasti jakaa somekanavien julkaisuissa ja profiilia voi käyttää myös esiintyjän kotisivuna.

 

Mikä on tilaajaprofiili?

Tilaaja luo itselleen esiintymispalvelua varatessa tilaajaprofiilin, jolla hän pääsee käyttämään tilaajan palveluja. Tilaajaksi voi rekisteröityä myös ilman esiintymispalvelun tilausta.

 

Kuinka paljon Gikkeriin liittyminen maksaa?

Liittyminen on ilmaista vuoden 2021 loppuun saakka. Gikker-palvelun normaali vuosimaksu on 49,90 €.

 

Mitä maksuja Gikker-palvelussa on esiintyjälle?

Gikker-palvelussa on esiintyjälle vuosimaksu ja palvelumaksu.

 

Mikä on Gikkerin palvelumaksu?

Palveluntarjoaja (Pocket Manager Finland Oy 3014372-3) veloittaa Gikker-palvelun kautta sovitusta ja maksetusta esiintymisestä palvelumaksua 5 % esiintymisen kokonaishinnasta. 

 

Kuka maksaa palvelumaksun?

Palvelumaksu veloitetaan esiintyjältä laskutuksen yhteydessä. 

 

Maksaako Gikker-palvelun käyttö tilaajalle?

Tilaaja maksaa vahvistetun esiintymispalvelun hinnan esiintyjälle. Tilaajan pyytäessä laskun lisätään laskulle 10 euron toimitusmaksu.

Voiko varatun esiintymisen peruuttaa?

Esiintymisen peruutusehdot sekä esiintyjälle että tilaajalle löytyvät palvelun käyttöehdoista.

 

Pitääkö esiintyjällä olla y-tunnus, jotta voi toimia Gikker-palvelun kautta?

Ei tarvitse. Palveluun voi liittyä myös yksityishenkilö.

 

Mikä on laskutuspalvelu?

Gikker-palvelu hoitaa esiintymispalvelun laskutuksen ja esiintyjien palkanmaksun, verovelvoitteet ja muut pakolliset työnantajamaksut. Palvelu maksaa esiintyjän osuuden  esiintymispalvelusta maksetusta hinnasta työkorvauksena. Gikkerin palvelumaksu on 5 % esiintymispalvelusta laskutettavasta kokonaishinnasta.

 

Saako tilaaja maksetusta esiintymisestä kuitin?

Kyllä. Tilaaja saa kuitin, jossa myyjänä on Gikker. Tilaaja saa lisäksi varausvahvistuksen, jossa on sovitun esiintymispalvelun tiedot.

 

Miten esiintyjä saa palkkion?

Gikker maksaa esiintyjälle palkkion työkorvauksena ja huolehtii ennakonpidätyksestä ja pakollisista työnantajamaksuista. Jos esiintyjä on yritys, Gikker maksaa esiintyjän osuuden ostolaskuna.

 

Näkeekö tilaaja kaikkien esiintyjien hinnat?

Kyllä. Tilaaja näkee esiintyjien hinnat ja voi vertailla niitä. Esiintyjällä voi olla eri hinnat eri pituisille ja eri tyylisille (esim. akustinen esitys) esityksille.

 

Lisätäänkö tilaajalle näkyvään hintaan muita kuluja?

Esiintymispalvelun hinta sisältää kaikki kulut. Tilaajalle lisätään ainoastaan mahdollinen laskun toimitusmaksu.

 

Miten esiintyminen maksetaan?

Esiintyjän vahvistettua varauspyynnön tilaaja saa laskun. Laskun päivämäärä on sovitun esiintymisen päivämäärä ja maksuehtona 7 päivää. 

 

Meneekö esiintymispalvelun maksu heti verkkomaksun jälkeen esiintyjälle?

Ei. Maksu menee laskutuspalveluna toimivalle Gikkerille, josta esiintyjän osuus palkkiosta maksetaan esiintyjälle aikaisintaan neljäntenä arkipäivänä esiintymisen jälkeen.

 

Voiko esiintyjään olla yhteydessä varaustilanteessa?

Esiintyjälle voi esittää lisäkysymyksiä varauspyynnön yhteydessä. Palvelu sisältää viestiominaisuuden ja tilaaja voi rekisteröityneenä ja sisäänkirjautuneena olla yhteydessä esiintyjään viestipalvelun kautta.

 

Maksaako esiintyjä arvonlisäveroa?

Esiintymispalvelu on lähtökohtaisesti arvonlisäverotonta. Jos yrityksenä toimiva esiintyjä on ilmoittautunut arvonlisäverovelvolliseksi, niin hän maksaa arvonlisäveroa 10 % esiintymispalvelun kokonaishinnasta. Tällöin esiintyjä laskuttaa Gikkeriltä osuutensa esiintymispalvelun hinnasta laskulla, jossa osuus sisältää 10 % arvonlisäveron. 

 

Voiko yhdessä laskutuksessa olla useampi laskuttaja?

Kyllä voi. Laskutuslomakkelle voi lisätä useampia laskuttajia. Lomakeen mukana toimitetaan Gikkerille laskuttajien verokortit tai ilmoitetaan laskuttajan y-tunnus. Esiintyjän osuus palkkiosta jaetaan laskuttajien kesken ja Gikker maksaa osuudet työkorvauksena tai ostolaskuna.

 

Olen sopinut keikan muualla. Voinko laskuttaa sen Gikkerissä?

Kyllä voit. Esiintyjä voi avata tyhjän laskutuslomakkeen artistiprofiilissaan ja täyttää itse laskutuksen tiedot. Tämän jälkeen laskutusprosessi etenee normaalisti ja sovittu keikka päivittyy esiintyjän varauskalenteriin.