Gikker Live täyttää Joensuun keskustan tyhjät liiketilat

 

Joensuussa järjestetään kevään aikana uudenlainen live-esiintymisiin keskittyvä tapahtumasarja. Gikker Live -nimellä kulkeva konsepti tuo kerran kuussa lauantaisin live-esiintyjän johonkin keskustan tyhjään liiketilaan. Esiintymiset tapahtuvat “ruudun takana” klo 12 aikaan ja jokainen esiintyminen striimataan verkkoon. Keikkoja voi katsoa livestriiminä tai tapahtuman jälkeen itselleen sopivana ajankohtana. Shoppailijat ja kahvittelijat voivat puolestaan seurata esiintymisiä livenä myös näyteikkunan takaa, kunhan muistaa huolehtia maskit ja turvavälit.

-Haluamme mahdollistaa esiintymisiä myös poikkeusaikana ja innovoida uudenlaisia esiintymiskonsepteja. Kaupunkikeskusta kaipaa elämää ja tyhjät liiketilat käyttöä. Näistä syntyi ajatus toteuttaa live-esiintymisten tapahtumasarja Joensuun keskustan tyhjissä liiketiloissa, Hans Ekroos Gikker-palvelusta kertoo.

Toteutuksessa ovat vahvasti mukana Joensuun Virta, joka on ollut mukana kartoittamassa mahdollisia liiketiloja esiintymisille,  ja Joensuun KAKE 2.0 -hanke, jonka kautta on myös saatu rahoitusta tapahtumasarjan toteuttamiseen. 

- Suuri kiitos yhteistyökumppaneille jo tässä vaiheessa! Yhteiset intressit ja ajatukset esiintymisten mahdollistamisesta, kaupunkikeskustan elävöittämisestä ja kulttuurin tarjoamisesta kaupunkilaisille kohtasivat heti. On loistavaa, että saimme nämä kaksi toimijaa mukaan tähän projektiin, Juha Paavilainen jatkaa.

Ensimmäinen Gikker Live toteutetaan lauantaina 23.1.2021. Paikka eli näyteikkuna selviää tammikuun alkupuolella ja esiintyjärekrytointi on jo käynnissä. Jos olet siis esiintyjä ja haluaisit esiintymään johonkin Gikker Liveen kevään aikana, niin voit käydä tekemässä hakemuksen tapahtumaan. Myös kaupunkilaisilla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaisia esiintyjiä kevään aikana keskustassa ja verkossa nähdään.

- Esiintyjähaku on tosiaan käynnissä. Tapahtumiin voi hakea esiintyjäksi trubaduuri, tanssija, taikuri, näyttelijäryhmä tai bändi, siis millainen esiintyjä tahansa ja haku tapahtuu Gikkerin verkkosivujen kautta. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus äänestää, millaisen esiintyjän he haluaisivat striiminä ja näyteikkunassa nähdä. Äänestys löytyy helpoiten Gikkerin somekanavien kautta, Hans Ekroos tarkentaa. 

Lisätietoa Gikker Live -tapahtumasarjasta löytyy osoitteesta www.gikker.fi/tulevia-tapahtumia ja somekanavista facebook.com/gikker.fi ja instagram.com/gikker.fi. Tapahtumasarja toteutetaan yhteistyössä Joensuun Virran ja Joensuun KAKE 2.0 -hankkeen kanssa ja tapahtumasarjaa rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto, Joensuun kaupunki ja Etelä-Savon Ely-keskus.