Gikker Stories - haastattelussa DJ Oku Luukkainen: ”Löydä oma äänesi”

 

Gikker Stories on ohjelmasarja, joka käsittelee kaikkea esiintymisiin ja esiintyjän ammattiin liittyvää. Ohjelmasarjassa on aina mukana vieras, jonka kanssa jakson teemaa käsitellään. Sarjan toisessa jaksossa käsitellään radio- ja DJ-maailmaa ja haastateltavana on radiosta ja myös livekeikoilta tuttu Retroperjantain juontaja DJ Oku Luukkainen. Mitä miehen arkeen kuuluu tällä hetkellä?

- Kiitos kysymästä, hyvää kuuluu. En halua valittaa koronatilanteesta, vaikka keikkoja onkin ollut jonkun verran vähemmän. Viikonloput ovat olleet useammin vapaita ja on ainakin ollut aikaa levätä ja huolehtia itsestä, Oku kertoo.

Luukkaisen arkityö löytyy radion puolelta. Radiotöiden parissa Okua voi kuulla Ysärin iltapäivässä ja klassikoksi muodostuneessa Retroperjantaissa. Molemmissa ohjelmissa on iso rooli 90-luvun musiikilla. Luukkaisesta onkin muodostunut ysärin positiivinen sanansaattaja.

- Minulle 90-lukuun liittyy tietty huolettomuus ja hyvä fiilis. Halusin myös tuoda radioon hyvän mielen ohjelman, jota kuunnellessa voisi unohtaa työviikon ja fiilistellä hyvien biisien mukana. Näin syntyi Retroperjantai, Oku jatkaa.

Viimeisimpiä ja näkyvimpiä projekteja herralla ovat olleet omien kappaleiden tekeminen. Kappaleilla on suoratoistopalveluissa miljoonia striimikertoja ja myös keikkasetissä on nykyään omaa musiikkia. Okulla on ollut mukana tiimi, jonka kanssa kappaleita on tehty.

- Ajatus omaan musiikkiin tuli pari vuotta sitten. Ympärille löytyi loistava tiimi, joka tukee yhdessä kaikkien tekemistä. Tämä on ollut tietyllä tavalla semmoinen kaveriporukan juttu. On ollut myös hienoa huomata, että musiikkia kuunnellaan ja lisää on varmasti tulossa, Oku jatkaa.

Miehen esiintyjäura alkoi jo 2000-luvun alussa erilaisissa radio- ja tv-ohjelmissa. Tämän ohella arkeen on kuulunut DJ-keikat ympäri Suomea. Radiojuontajan ja tiskijukan töiden ohella Luukkainen on toiminut myös kahden vuoden ajan Bauer Median musiikkijohtajana. Mitä vinkkejä kokeneella esiintyjällä on artisteille, jotka ovat vielä esiintyjäpolun alussa?

- Kaikkein tärkeintä on löytää se oma ääni. Tähän kannattaa varata aikaa ja kärsivällisyyttä. Ole armollinen itsellesi ja kuuntele sopivasti toisten vinkkejä. Muita ei kannata lähteä kopioimaan, Oku päättää.

DJ Oku Luukkaisen haastattelu löytyy kokonaisuudessaan Gikkerin Youtube-kanavalta alla olevasta linkistä.

 

Gikker Stories - haastattelussa DJ Oku Luukkainen