Hyvä esitystekniikka luo puitteet onnistuneelle tapahtumalle

 

Gikkerin kautta varataan esiintyjiä monenlaisiin tapahtumiin. Kyseessä voi olla joko julkinen tai yksityinen esiintyminen. Julkiset esiintymiset ovat usein perinteisiä baarikeikkoja tai sitten kyseessä voi olla jokin isompi julkinen tapahtuma. Usein kyse voi olla yksityisistä juhlista kuten häistä, synttäreistä tai vaikkapa hautajaisista. Yhä enemmän myös erilaiset firmat hakevat esiintyjiä yksityisiin juhliinsa Gikkerin tapahtumaominaisuuden kautta. Näin firmat säästävät sekä rahaa että työntekijöiden aikaa. Yksityisiä juhlia järjestettäessä on syytä kiinnittää erityistä huomiota esiintyjän valinnan lisäksi myös esitystekniikkaan. On äärimmäisen tärkeää, että esiintyjä ja tilaaja ovat etukäteen sopineet äänentoistoon ja valaistukseen liittyvistä yksityiskohdista. Näin vältytään ikäviltä tilanteilta ennen H-hetkeä.

Hyvään esitystekniikkaan kuuluu laadukas äänentoisto monitoreineen, miellyttävä ja esitystä tukeva valaistus, erilaiset visuaaliset elementit kuten taustavideot tai perinteiset taustalakanat ja mahdolliset lisäefektit kuten savu- ja tuulikoneet. Laadukkaaseen esitystekniikkaan kuuluu live-tilanteessa esiintyjän miksauksesta vastaava ääniteknikko ja visuaalisesta ilmeestä vastaava valoteknikko. Välttämättä aina tekniselle henkilöstölle ei ole tarvetta, vaan bändi hoitaa miksaamisen itse ja valaistus on automatisoitua tai elää keikan aikana omaa elämäänsä. Näinkin voi onnistua luomaan hyvät puitteet keikalle, mutta on syytä ymmärtää, että laadukkaaseen esitystekniikkaan on syytä sisällyttää myös ammattilaisten työtunteja. Joillakin bändeillä nämä ääni- ja valoteknikot kulkevat keikoilla mukana ollen osa bändin hinnoiteltua esiintymiskorvausta. Hyvään esitystekniikkaan kannattaa satsata, sillä se luo puitteet onnistuneelle tapahtumalle. 

Tilaajan on hyvä varmistua ennen tapahtuman järjestämistä, millainen esitystekniikka yhtyeellä on käytössä. Me Gikkerissä kannustamme esiintyjiämme ilmoittamaan nämä asiat mahdollisimman selkeästi omissa profiileissaan. Joissakin tilanteissa voi olla fiksua kääntyä ammattilaisten puoleen ja järjestää tapahtumaan sopiva esitystekniikka itse. Tällöin bändi voi keskittyä viihdyttämään yleisöä. Tällä tavalla kokemus on todennäköisesti positiivinen sekä yleisölle, bändille että tilaajalle itselleen.

Mikäli kaipaat opastusta ja vinkkejä oikeanlaisen esitystekniikan suunnittelussa ja toteutuksessa, on syytä kääntyä ammattilaisten puoleen. He osaavat neuvoa yksityiskohtaisesti, millainen äänentoisto ja kuinka paljon valoja juuri sinun tapahtumaan olisi hyvä saada. Gikkerin yhteistyö-yritys Itä-Suomen alueella on Gurut, joka on jo vuosien ajan erikoistunut esitysteknisiin ratkaisuihin. Heiltä kannattaa reippaasti kysyä esitystekniikkaan liittyvissä asioissa.

Onnistuneiden keikkojen puolesta!

 

logo.png