Iltatorit.jpgIltatoreilla nautitaan ystävien seurasta ja elävästä musiikista

 

Joensuussa järjestetään heinäkuussa Iltatoritapahtumia. Iltatorit toteutetaan viitenä torstaina kello 15.00-18.00 kauppatorin lavalla. Lavalla tullaan näkemään erilaisia esiintyjiä. Tapahtumien toteutuksesta vastaa kaupunkikeskustayhdistys Virta. Yhdistyksen tiimi tutustui Gikkerin tapahtumaominaisuuteen ja esiintyjähaku on siis käynnissä Gikker-palvelun kautta.

- Me järjestämme eri kokoluokan tapahtumia Joensuun kauppatorilla. Haluamme myös avata kaikenlaisille esiintyjille mahdollisuuksia tulla esille ja esiintymään. Tämä Gikkerin tapahtumaominaisuus on helppo tapa tehdä tapahtumat avoimeksi kaikille esiintyjille, toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen kaupunkikeskustayhdistys Virrasta kertoo.

Tapahtumille ja niiden järjestäjille kulunut vuosi on ollut poikkeuksellista aikaa. Tapahtumien järjestäminen on ollut hankalaa ja paljon tapahtumia on jouduttu perumaan tai siirtämään. Kolehmainen kuitenkin uskoo, että heinäkuun Iltatorit toteutuvat suunnitelman mukaan.

- Suhtaudun toritapahtumien osalta kohtalaisen luottavaisesti ensi heinäkuun koronatilanteeseen. Epidemian kausivaihtelu lientyy ja uskon, että toritapahtumia voimme jo heinäkuussa järjestää. Rokoteohjelma eteen myös sillä vauhdilla, että uskon heinäkuun olevan jo tapahtumakuukausi, Kolehmainen vakuuttaa.

Kaupunkikeskusta ja erityisesti kauppatori on joensuulaisille tärkeä paikka. Iltatorien tarkoitus on elävöittää keskustaa ja kauppatoria. Kaupunkilaisilta on tullut  myös toiveita, että keskustassa tapahtuisi enemmän ja hieman myöhempään, ainakin kesäaikaan. Myös pari vuotta sitten uusittu torilava kaipaa toimintaa kesäiltoihin. Viihtyisä tori tarjoaakin loistavat puitteet kesäiseen illanviettoon ystävien seurassa ja esityksiä seuraten.

- Tyypillisesti Joensuun keskusta hiljenee viiden-kuuden aikaan alkuillasta. Se on joku Joensuun oma erikoispiirre. Joensuu on kuitenkin merkittävä opiskelijakaupunki ja täällä asuu paljon nuorta väestöä. Meiltä on toivottu, että kaupunki sykkisi hieman pidempään. Näillä iltatoreilla haluamme osaltamme vastata siihen toiveeseen. Unelmien iltatorilla heinäkuussa aurinko paistaa, torin laidalla kahvilat ja ravintolat ovat auki, ihmiset nauttivat auringosta, toistensa seurasta, torikahvista, hyvästä ruuasta ja hyvistä esityksistä, Kolehmainen hehkuttaa.

Iltatorit järjestetään viitenä heinäkuun torstaina. Esiintyjiksi toivotaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia esiintyjiä, artisteja ja esiintyjäryhmiä. Esiintyjähaku on auki huhtikuun loppuun saakka. 

- Toivomme esiintyjiksi monipuolisesti erilaisia artisteja siten, että voisimme tuottaa erilaista musisointia torille ja että eri-ikäiset kaupunkilaiset löytäisivät oman illan heinäkuun torstailta. Haluamme kunnioittaa iskelmä- ja haitarimusiikki -perinteitä, mutta miksipä ei myös jotain jazzia tai vaikka kuubalaisia rytmejä. Toivomme, että pystyisimme tarjoamaan monipuolista ohjelmaa. Musiikki on pääsääntöisesti iltatorien keskiössä, mutta me emme missään nimessä sulje pois muuta esiintyvää taidetta, Kolehmainen päättää.

Lisätietoja Iltatoreista löytyy osoitteesta gikker.fi/tulevia-tapahtumia. Iltatorit järjestää Tiloilta torille -hanke, jota rahoittaa Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Tulevaisuusrahasto.