KarjalaBrihat

Polvijärvi

Kansanmusiikki

Duo

"KarjalaBrihat musisoi iloa ja nostetta karjalan kielellä ihmisten arkeen."

KarjalaBrihat- Duon esittely

KarjalaBrihat musisoi iloa ja nostetta ihmisten arkeen

KarjalaBrihat on Pentti Mäkkelin ja Heikki Kuikan perustama duo, joka musisoi karjalan kielellä. Pentti Mäkkeli laulaa ja Heikki Kuikka soittaa kitaraa sekä laulaa taustalaulajana. KarjalaBrihat on esiintynyt erilaisissa tapahtumissa ympäri Pohjois-Karjalaa.

Kiinnostus karjalan kieleen ja rakkaus musiikkiin yhdistää molempia. Pentti Mäkkelin vanhemmat olivat kotoisin luovutetun Karjalan alueelta Suojärveltä, joten hänelle kieli tuli tutuksi jo lapsuudesta. Myös Heikki Kuikalla on karjalaiset juuret.

Karjalabrihojen laulut ovat suurimmaksi osaksi Pentti Mäkkelin edesmenneen Eero-veljen käännöksiä. Mukana on myös valtimolaisten Paavo Harakan sekä Iiris Korkatsun kääntämiä lauluja. Ohjelmistoon on nyttemmin tullut lisäksi uusia valtimolaisen Ulla Korkatsun karjalan kielelle kääntämiä lauluja. Ohjelmistoon kuuluvat mm. Eino Leinon runo Nocturne sekä Larin Kyöstin sanoittama Reppurin laulu. Ohjelmistoon kuuluu myös Ruskie neitsyt, Tietoi Karjalas/Heili Karjalasta, Karjalan kumbuset, Liedzuzel/Keinussa kesällä kerran, Karjalan Balladi, Karjalan Katjuusa, Kolmeba brihua Karjalasta, Monen mondu ildua, Tallankan soittai, Suvival`ssi, Sygyzyn pihlai ja monet muut tutut laulut.

Karjalan kieli on tavattoman kaunis ja laulullinen kieli ja on hienoa olla mukana tuomassa musiikin avulla tätä kieltä, kulttuuria ja karjalaista lauluperinnettä tutuksi ihmisten arkeen koko kansan iloksi.

Perustamisvuosi: 2017

Jäsenten määrä: 2

Tutustu esiintyjään lisää

Varaa esiintyjä tapahtumaasi

pin_drop
euro
event

Hinta yhteensä: refresh

Hinta sisältää myös matkustus- ja majoituskulut

Sinua ei vielä veloiteta.

Kun esiintyjä on hyväksynyt varauspyyntösi, voit vahvistaa varauksen.

Sopimus esiintymispalvelusta syntyy, kun olet vahvistanut varauksen.

Lopulliseen hintaan lisätään 10€ palvelumaksu

Tilaa uutiskirje ja saat uusimmat uutiset sähköpostiisi!