ONKS PAKKO? -niminen luento sopii erityisen hyvin henkilöille, jotka joutuvat esiintymään työssään, mutta eivät välttämättä sitä haluaisi. Se antaa työkaluja, jotka lievittävät esiintymisjännitystä ja antaa rohkeutta astella estradille.
Häpeä saattaa estää meitä toisinaan myöntämästä pelkojamme, mutta tutkimukset osoittavat, että kyseessä on kuitenkin todella yleinen ilmiö. Tutkimuksilla on selvitetty, että julkisen esiintymisen pelko on itseasiassa maailman yleisin pelko. Yliopistotutkimuksessa oli todettu esiintymisjännitystä olevan jopa yli 50 prosentilla vastaajista. Suomessa koko elämän kestävää sosiaalisten tilanteiden pelkoa on jopa 4-14% väestöstä.
Emma Jäntti on esiintymisen monitaituri, joka kertoo esiintyneensä niin kauan, kun on osannut puhua. Ammattiuransa aikana tehtyjä esiintymiskeikkoja on kertynyt toista tuhatta.
Työurallaan hän on tehnyt myös myynnillistä työtä ja hoitanut useita eri edustustehtäviä.
Hänet tunnetaan ohjelmanumeroistaan, jotka vaativat todellista rohkeutta ja heittäytymiskykyä, kuten Sekoileva tarjoilija ja Kreisi luennoitsija, sekä taideterapeuttiset hahmot, joista toinen on nähty mukana myös Ilmakitaran maailman mestaruus kisoissa. Sekoilevana tarjoilijana Emma toimii vuorovaikutuksessa tapahtuman osallistujien kanssa ja saattaa lohkaista mitä älyttömämpiä letkautuksia aivan lähietäisyydeltä täydellä pokerinaamalla. Kuitenkin, myös Emma on joskus kärsinyt esiintymisjännityksestä, erityisesti kun kyseessä on ollut tilanteet, joissa on pitänyt heittäytyä rohkean promoottorin saappaisiin, joka ei saisi pelätä asiakkaiden lähestymistä. Nykyään Emma kertoo jännittävänsä harvoin tai melko lievällä asteella. Mitä on tapahtunut? Miten tämä on mahdollista?
Vuosien aikana Emma on opiskellut valtavamäärän ihmisyyttä, ja sitä myöten kerryttänyt taskuunsa lukuisia psykologisia keinoja, joiden avulla hän pääsee yli omasta jännityksestään. Oppien avulla Emma on rohkaissut ja auttanut myös muita ylittämään itsensä.
Emma on innostava juontaja ja näyttelijä, jonka ilo tarttuu takuulla myös muihin. Sisällöllinen koulutus on myös samalla viihdyttävä ohjelmanumero.
"Suurkiitos sinulle aivan mielettömän rohkaisevasta tsempistä! Se helpotti todella paljon lavalle menemistä."
-Runoilija Janakkala Go messuilla
Missä ja miten?
Luentoon voi osallistua rajaton määrä osallistujia. Vaatimuksena on riittävän iso luentosali.
Luennolla käytetään myös esitystekniikkaa, joten tilassa tulisi olla videotykki, valkokangas tai muu heijastepinta tai pienemmissä tilaisuuksissa televisio HDMI liitännällä sekä äänentoistojärjestelmä videoiden esittämistä varten. Isossa tilaisuudessa tarvitaan mikrofoni, pienemmissä ei mikrofoni vaadetta. Headset mahdollisuuksien mukaan, myös kapulamikrofoni toimii.
Ennen luentoa
Emma lähettää teille kyselyn, jolla kartoitetaan osa-alueita, joihin osallistujat kaipaavat erityisesti vinkkejä. Kyselyyn pääsee vastaamaan nimettömästi.
ONKS PAKKO? YKSILÖVALMENNUS
Yksilökoulutuksessa pureudutaan henkilökohtaisesti juuri Sinun ongelmakohtiisi, eli niihin asioihin, jotka aiheuttavat esiintymiskauhua tai kohtuuttomalta tuntuvaa jännittämistä.
Koulutukset ovat suunnattu erityisesti henkilöille, jotka työnsä tai toimensa puolesta joutuvat esiintymään, vaikka eivät sitä välttämättä haluaisi. Niihin voi tulla myös muuten vain mikäli kaipaat tukea esimerkiksi tulevan puheen pitämiseen tms.!
Miten homma toimii?
Tapaamme toisemme etänä TEAMS:in välityksellä ja käymme läpi Sinun tilannettasi noin tunnin mittaisella tapaamisella. Vaihtoehtoisesti tapaamiset voidaan järjestää asiakkaan tiloissa.
Ensimmäisessä tapaamisessa tunnistetaan aluksi niitä tekijöitä, jotka esiintymisjännitystä aiheuttaa. Annan sen perusteella itsenäisesti suoritettavan tehtävän tai tehtäviä ja varaamme ajan seuraavaan tapaamiseen, jossa katsomme, onko tehtävien toteuttamisesta ollut apua, miten mahdollinen esiintymistilanne on sujunut ja onko noussut uusia tuntemuksia, jotka kaipaavat tarkastelua. Parhaiten pääset hyötymään valmennuksesta, mikäli tiedät Sinulla olevan lähitulevaisuudessa oikea esiintymistilanne, jolloin päästään parhaiten kiinni ongelman ytimeen ja myös voidaan seurata valmennuksen vaikuttavuutta.
Perustamisvuosi: 2011
Jäsenten määrä: 1